Juustokakku


Pohja
Täyte
  • 0,6 kg maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,2 kg sokera
  • 3 kananmunaa
  • 0,15 dl sitruunankuoriraastetta
  • 0,1 dl vaniljasokeria
  • 0,2 kg crème fraîchea

Kuorrutus

  • 0,2 kg crème fraîchea
  • 0,3 dl sokeria
  • 0,1 dl sitruunamehua

 

  • Koristeluun marjoja ja mintunlehtiä

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Murskaa hapankorput, lisää sulatettu voi ja sokeri. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 20 cm) ja levitä hapankorppuseos vuokaan.

3. Vaahdota tuorejuustoa hetki, lisää sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri ja crème fraiche.

4. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Sammuta uuni ja anna kakun paistua jälkilämmössä uunin ovi auki noin tunti.

5. Valmista kuorrutus yhdistämällä ainekset. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia.

6. Koristele marjoilla ja mintunlehdillä. 


Your rating: 0

3,1/5 based on 473 votes.