Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Cellentani ai funghi porcini e ricotta (Vaaleaa kuitukierrepastaa tatti-ricottakastikkeessa)
- 3 banaanisalottisipulia
- 5 rkl voita
- 250 g ricottajuustoa
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 0,5 kg tuoreita tatteja
- 3 valkosipulin kynttä
- 1,5 dl extra neitsytoliiviöljyä
- 0,8 kg cellentani vaaleaa kuitukierre pastaa - Kungsörnen
- suolaa, rouhittua mustapippuria, herneenversoja
Valmistus
1. Kuori ja viipaloi salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota salottisipuli voissa, lisää viini ja anna kiehua minuutti. Lisää ricotta ja mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista sienet ja viipaloi ne.
2. Paista sienet oliiviöljyssä valkosipulin kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta al dente suolalla maustetussa vedessä. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Lisää sienet ja koristele herneenversoilla. Jauha mustapippuria myllystä päälle.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa |
Määrä |
Yksikkö |
|
Energiaa (kJ) |
2482,7 |
kJ |
|
Energiaa (kcal) |
594,47 |
kcal |
|
Rasvaa |
28,05 |
g |
|
Hiilihydraatteja |
68,47 |
g |
|
Proteiinia |
17,36 |
g |
|
Kuitua |
1,27 |
g |
|
Natriumia |
40,25 |
mg |
|
Tyydytettyjä rasvahappoja |
4,06 |
g |
|
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja |
1,38 |
g |
|
Monityydyttymättömiä rasvahappoja |
0,28 |
g |
|
joista sokereita |
0 |
g |
|
Suolaa |
0 |
g |
|
Vettä |
45,9 |
g |
|
Rasvaliukoisia vitamiineja |
0 |
|
|
D-vitamiinia |
0,04 |
µg |
|
E-vitamiinia |
0,14 |
mg |
|
K-vitamiinia |
0 |
µg |
|
Vesiliukoisia vitamiineja |
0 |
|
|
Tiamiinia (B1) |
0,05 |
mg |
|
Riboflaviinia (B2) |
0,17 |
mg |
|
C-vitamiinia |
4,26 |
mg |
|
Niasiinia (B3) |
3,41 |
mg |
|
Mineraaleja |
0 |
|
|
Fosforia |
50,45 |
mg |
|
Jodia |
0 |
µg |
|
Rautaa |
0,98 |
mg |
|
Kalsiumia |
207,76 |
mg |
|
Kaliumia |
188,63 |
mg |
|
Magnesiumia |
6,72 |
mg |
|
Seleeniä |
1,04 |
µg |
|
Sinkkiä |
0,06 |
mg |
|
A-vitamiinia |
0 |
µg |