Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Fusilli al gorgonzola e broccoli (Fusilli täysjyväkierrepastaa parsakaali-gorgonzolakastikkeessa)
- 3 keskisuurta keltasipulia
- 5 rkl voita
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 1,25 l kuohukermaa
- 375 g gorgonzolaa, kuutioina
- 2,5 rkl tuoretta timjamia, lehdet riivittyinä
- 0,6 kg parsakaalia
- 1,2 dl extra neitsytoliiviöljyä
- 0,8 kg fusilli täysjyväkierrepastaa - Kungsörnen
- suolaa, rouhittua mustapippuria , timjaminoksa
Valmistus
1. Kuori ja viipaloi sipuli, kuullota voissa. Lisää viini ja keitä 2 min. Lisää kerma, gorgonzola ja timjaminlehdet. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja ryöppää suolavedessä. Paista sitten kukinnot pikaisesti oliiviöljyssä.
3. Keitä pasta al dente suolalla maustetussa vedessä. Sekoita kastike valutettuun pastaan.
4. Viimeistele ja koristele parsakaalilla, timjaminoksalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 4507,36 | kJ |
Energiaa (kcal) | 1079,05 | kcal |
Rasvaa | 79,64 | g |
Hiilihydraatteja | 69,95 | g |
Proteiinia | 21,88 | g |
Kuitua | 1,93 | g |
Natriumia | 588,2 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 44,73 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 15,84 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 1,48 | g |
joista sokereita | 0 | g |
Suolaa | 0 | g |
Vettä | 139,33 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 0,47 | µg |
E-vitamiinia | 1,84 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0,11 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,38 | mg |
C-vitamiinia | 45,98 | mg |
Niasiinia (B3) | 0,92 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 223,6 | mg |
Jodia | 0 | µg |
Rautaa | 0,74 | mg |
Kalsiumia | 259,71 | mg |
Kaliumia | 313,63 | mg |
Magnesiumia | 28,82 | mg |
Seleeniä | 2,84 | µg |
Sinkkiä | 2,11 | mg |
A-vitamiinia | 0 | µg |