Fusilli al gorgonzola e broccoli (Fusilli täysjyväkierrepastaa parsakaali-gorgonzolakastikkeessa)


Annosmäärä 10
  • 3 keskisuurta keltasipulia
  • 5 rkl voita
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1,25 l kuohukermaa
  • 375 g gorgonzolaa, kuutioina
  • 2,5 rkl tuoretta timjamia, lehdet riivittyinä
  • 0,6 kg parsakaalia
  • 1,2 dl extra neitsytoliiviöljyä
  • 0,8 kg fusilli täysjyväkierrepastaa - Kungsörnen
  • suolaa, rouhittua mustapippuria , timjaminoksa

Valmistus

1. Kuori ja viipaloi sipuli, kuullota voissa. Lisää viini ja keitä 2 min. Lisää kerma, gorgonzola ja timjaminlehdet. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja ryöppää suolavedessä. Paista sitten kukinnot pikaisesti oliiviöljyssä.

3. Keitä pasta al dente suolalla maustetussa vedessä. Sekoita kastike valutettuun pastaan.

4. Viimeistele ja koristele parsakaalilla, timjaminoksalla ja rouhitulla mustapippurilla. 

Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 4507,36 kJ
Energiaa (kcal) 1079,05 kcal
Rasvaa 79,64 g
Hiilihydraatteja 69,95 g
Proteiinia 21,88 g
Kuitua 1,93 g
Natriumia 588,2 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 44,73 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 15,84 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 1,48 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 139,33 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0,47 µg
E-vitamiinia 1,84 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,11 mg
Riboflaviinia (B2) 0,38 mg
C-vitamiinia 45,98 mg
Niasiinia (B3) 0,92 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 223,6 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 0,74 mg
Kalsiumia 259,71 mg
Kaliumia 313,63 mg
Magnesiumia 28,82 mg
Seleeniä 2,84 µg
Sinkkiä 2,11 mg
A-vitamiinia 0 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 716 votes.