Kastike - inkiväärillä ja limellä maustettu tuoretomaattikastike


Ainekset 10 annosta varten
  • 1,5 kg luomutomaatteja
  • 10 silputtua salottisipulia
  • 80 g tuoretta, kuorittua ja raastettua inkivääriä
  • 20 g silputtua punaista chiliä
  • 3 ohuesti viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 8 limetin lehteä
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, kidesokeria

1. Leikkaa pieni risti kunkin tomaatin laelle. Ryöppää tomaatit nopeasti kuumassa vedessä ja siirrä sitten heti kylmään veteen.

2. Kuori tomaatit, lohko neljään osaan ja poista siemenosa. Aseta siemenosat kahvisuodattimeen tai tiheään siivilään saadaksesi tomaattimehun talteen. Mausta mehu suolalla kun se on valunut.

3. Kuutioi tomaattilohkot. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Pese limetin lehdet.

4. Kuullota salottisipulisilppu oliiviöljyssä. Lisää inkivääri, valkosipuli ja chili ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattikuutiot ja limetin lehdet. Kypsytä n. 5 min.

5. Mausta suolalla ja tasapainota maku sokerilla. Jäähdytä 30 min. Poista limetin lehdet.

Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 476,36 kJ
Energiaa (kcal) 114,05 kcal
Rasvaa 7,34 g
Hiilihydraatteja 9,7 g
Proteiinia 2,12 g
Kuitua 2,71 g
Natriumia 4,74 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 1 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 4,93 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,69 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 142,21 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0 µg
E-vitamiinia 1,18 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,05 mg
Riboflaviinia (B2) 0,04 mg
C-vitamiinia 37,99 mg
Niasiinia (B3) 1,07 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 43,69 mg
Jodia 0,02 µg
Rautaa 0,62 mg
Kalsiumia 23,95 mg
Kaliumia 324,2 mg
Magnesiumia 15,65 mg
Seleeniä 0,88 µg
Sinkkiä 0,31 mg
A-vitamiinia 0,07 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 747 votes.