Kikhernepihvejä, lämpimiä kasviksia ja kirpeää salsaa


Ainekset, 10 annosta

Kirpeä salsa:

  • 10 luumutomaattia
  • 2,5 keltasipulia, keskikoko
  • 2,5 punaista chiliä
  • 3 limeä
  • 2 rkl raakasokeria
  • 2 ruukkukorianteria, silppuna
  • suolaa, rouhittua mustapippuria

 

  • 30 kikhernepihviä - GoGreen
  • 40 pientä, tuoretta perunaa
  • 20 ohutta porkkanaa
  • 4 kesäkurpitsaa, keskikoko
  • 20 salottisipulia
  • 250 g kikherneitä, keitettyinä
  • 2 dl punaista pestoa

1. Kirpeä salsa:
Kuutioi tomaatit ja silppua sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet sekä väliosat.
Hienonna chili. 
Sekoita tomaatit, sipuli ja chili. Purista limemehua päälle ja lisää sokeria, suolaa, pippuria ja korianterisilppu.

2. Lämmitä kikhernepihvit 200°C kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia. Sivele pinnat öljyllä ennen lämmittämistä niin pihveihin tulee lisää väriä.

3. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.

4. Höyrytä tai keitä loput vihannekset iin, että ne pehmenevät hieman. Kun vihannekset ovat valmiit, sekoita ne nopeasti pestoon. Tarjoa kikhernepihvien ja salsan kera.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 1105,89 kJ
Energiaa (kcal) 266,87 kcal
Rasvaa 9,49 g
Hiilihydraatteja 36,69 g
Proteiinia 7,56 g
Kuitua 6,2 g
Natriumia 13,7 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 0,2 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 0,03 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,16 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 262,99 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0 µg
E-vitamiinia 0,05 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,2 mg
Riboflaviinia (B2) 0,08 mg
C-vitamiinia 70,77 mg
Niasiinia (B3) 2,01 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 90,16 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 1,76 mg
Kalsiumia 71,32 mg
Kaliumia 747,42 mg
Magnesiumia 52,66 mg
Seleeniä 0,48 µg
Sinkkiä 0,77 mg
A-vitamiinia 0,11 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 867 votes.