Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Kikhernepihvi-fajitaseja, ajvaria ja tortillalastuja
- 30 GoGreen kikhernepihviä
- 200 g punaista paprika suikaleina
- 1,5 kesäkurpitsaa, keskikoko
- 10 pitaleipää
- 250 g maissinjyviä
- 0,5 l tuoretta, ohutlehtistä pinaattia
- 0,5 kg tortillalastuja
- suolaa, pippuria, paprikamaustetta, rypsiöljyä paistamiseen
AJVARKASTIKE:
- 3 dl mietoa ajvarrelissiä
- 0,5 l creme fraichea
- 3 maustemittaa suolaa
- 3 maustemittaa valkopippuria, jauheena
1. Kuutioi kikhernepihvit ja paista ne rypsiöljyssä. Lisää suolaa, pippuria ja paprikamaustetta.
2. Suikaloi paprika ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi. Paista rypsiöljyssä niin että ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
3. Lämmitä leivät uunissa samalla kun valmistat kastikkeen.
4. Sekoita ajvar ja crème fraiche, lisää suolaa ja pippuria.
5. Tarjoile babypinaatin, maissin ja tortillalastujen kera. Asettele ainekset tarjolle erillisissä kulhoissa, niin että ruokailijat voivat koota oman annoksensa itse.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 4036,99 | kJ |
Energiaa (kcal) | 958,51 | kcal |
Rasvaa | 45,23 | g |
Hiilihydraatteja | 117,28 | g |
Proteiinia | 23,53 | g |
Kuitua | 3,28 | g |
Natriumia | 312,11 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 11,64 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 4,27 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 1,05 | g |
joista sokereita | 0 | g |
Suolaa | 0,3 | g |
Vettä | 139,47 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 0,12 | µg |
E-vitamiinia | 3,01 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0,09 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,17 | mg |
C-vitamiinia | 67,93 | mg |
Niasiinia (B3) | 1,53 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 76,65 | mg |
Jodia | 0 | µg |
Rautaa | 0,71 | mg |
Kalsiumia | 53,36 | mg |
Kaliumia | 330,04 | mg |
Magnesiumia | 26,29 | mg |
Seleeniä | 1,9 | µg |
Sinkkiä | 0,54 | mg |
A-vitamiinia | 1,13 | µg |