Kikhernepihvi-fajitaseja, ajvaria ja tortillalastuja


Ainekset, 10 annosta
  • 30 GoGreen kikhernepihviä
  • 200 g punaista paprika suikaleina
  • 1,5 kesäkurpitsaa, keskikoko
  • 10 pitaleipää
  • 250 g maissinjyviä
  • 0,5 l tuoretta, ohutlehtistä pinaattia
  • 0,5 kg tortillalastuja
  • suolaa, pippuria, paprikamaustetta, rypsiöljyä paistamiseen

AJVARKASTIKE:

  • 3 dl mietoa ajvarrelissiä
  • 0,5 l creme fraichea
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 3 maustemittaa valkopippuria, jauheena 

1. Kuutioi kikhernepihvit ja paista ne rypsiöljyssä. Lisää suolaa, pippuria ja paprikamaustetta.

2. Suikaloi paprika ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi. Paista rypsiöljyssä niin että ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

3. Lämmitä leivät uunissa samalla kun valmistat kastikkeen.

4. Sekoita ajvar ja crème fraiche, lisää suolaa ja pippuria.

5. Tarjoile babypinaatin, maissin ja tortillalastujen kera. Asettele ainekset tarjolle erillisissä kulhoissa, niin että ruokailijat voivat koota oman annoksensa itse.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 4036,99 kJ
Energiaa (kcal) 958,51 kcal
Rasvaa 45,23 g
Hiilihydraatteja 117,28 g
Proteiinia 23,53 g
Kuitua 3,28 g
Natriumia 312,11 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 11,64 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 4,27 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 1,05 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0,3 g
Vettä 139,47 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0,12 µg
E-vitamiinia 3,01 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,09 mg
Riboflaviinia (B2) 0,17 mg
C-vitamiinia 67,93 mg
Niasiinia (B3) 1,53 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 76,65 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 0,71 mg
Kalsiumia 53,36 mg
Kaliumia 330,04 mg
Magnesiumia 26,29 mg
Seleeniä 1,9 µg
Sinkkiä 0,54 mg
A-vitamiinia 1,13 µg

 


Your rating: 0

3,1/5 based on 826 votes.