Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Kullanhuuhtojapannu vaalealla kuitupastalla
- 1 kg poronkäristyslihaa
- 200 g keltasipulia silppuna
- 2 l vasikanlientä fondista
- 70 g ranskalaista sinappia
- 4 dl kuohukermaa
- 80 g Maizenaa
- 0,9 kg Cellentani vaaleaa kuitukierrepastaa (KUNGSÖRNEN)
- Vettä, suolaa, valkopippuria, voita paistamiseen
1. Tiristä liha ja sipuli voissa – vähän kerrallaan. Lisää liemi. Keitä n. 20 minuuttia.
2. Lisää sinappi ja kerma. Valmista Maizenasaos ja lisää se käristykseen. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan suolalla maustetussa vedessä.
4. Tarjoile käristys pastan kera.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 2710,31 | kJ |
Energiaa (kcal) | 648,9 | kcal |
Rasvaa | 24,55 | g |
Hiilihydraatteja | 70,84 | g |
Proteiinia | 32,08 | g |
Kuitua | 6,26 | g |
Natriumia | 999,85 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 11,11 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 3,9 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 0,4 | g |
joista sokereita | 2,7 | g |
Suolaa | 0,01 | g |
Vettä | 239,53 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 0,11 | µg |
E-vitamiinia | 0,55 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0,02 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,08 | mg |
Vitamin C | 2,4 | mg |
Niasiinia (B3) | 0,48 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 221,65 | mg |
Jodia | 0 | µg |
Rautaa | 0,53 | mg |
Kalsiumia | 79,6 | mg |
Kaliumia | 94,6 | mg |
Magnesiumia | 68,89 | mg |
Seleeniä | 1,08 | µg |
Sinkkiä | 0,27 | mg |
A-vitamiinia | 0 | µg |