Linssikeitto - kasvis


Ainekset, 10 annosta
  • 1,25 l purjosipulia hienona silppuna
  • 1,25 l kuorittua perunaa, kuutioina
  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 3,75 l kasvislientä
  • 0,5 l punaisia linssejä - GoGreen, huuhdottuina
  • 2,5 tl valkoviinietikkaa
  • 2,5 maustemittaa kuminaa, jauheena
  • suolaa, pippuria 

1. Suikaloi purjo ja kuullota öljyssä, älä ruskista.
Lisää kasvisliemi, kuutioitu peruna ja lopuksi huuhdotut linssit. Keitä vähintään 20 minuuttia. 
Mausta keitto lisäämällä suolaa, pippuria ja kuminajauhetta. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Pyöristä maku valkoviinietikalla.

2. Tarjoile raejuuston tai crème fraichen sekä maukkaan leivän ja juuston kanssa.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 956,01 kJ
Energiaa (kcal) 230,4 kcal
Rasvaa 8,09 g
Hiilihydraatteja 25,59 g
Proteiinia 11,72 g
Kuitua 7,02 g
Natriumia 900 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 1,43 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 1,91 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 3,89 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 367,5 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0,51 µg
E-vitamiinia 0,74 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,22 mg
Riboflaviinia (B2) 0,15 mg
C-vitamiinia 80,75 mg
Niasiinia (B3) 2,62 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 15 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 0,93 mg
Kalsiumia 43,2 mg
Kaliumia 30 mg
Magnesiumia 9,38 mg
Seleeniä 0 µg
Sinkkiä 0 mg
A-vitamiinia 0 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 797 votes.