Ohukaisia, jauhelihaa ja sinappimarinoituja punajuuria


Ainekset, 10 annosta
  • 20 ohukaista 60 g (KUNGSÖRNEN)
  • 200 g punajuuria ilman naatteja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl balsamicoetikkaa
  • 1 kg vähärasvaista, raakaa naudan jauhelihaa
  • 2 dl sipulia silppuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 3 dl vasikanlientä fondista
  • 200 g tuoreita herkkusieniä lohkoina
  • 50 g juustoa kuorrutukseen
  • Suolaa, valkopippuria, ruohosipulia pitkänä silppuna 

Huuhdo punajuuret ja keitä ne kuorineen. Kuori valuvassa vedessä ja suikaloi. Valmista vinaigrette sekoittamalla oliiviöljyä, viinietikkaa ja sinappia. Sekoita vinaigrette punajuuriin.

Paista jauheliha, sipuli, valkosipulia ja herkkusienet. Lisää tomaattipyree ja liemi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Täytä ohukaiset jauhelihalla. Ripottele juustoraastetta päälle ja kuorruta kiertoilmauunissa.

Koristele ruohosipulisilpulla.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 986,99 kJ
Energiaa (kcal) 230,28 kcal
Rasvaa 12,22 g
Hiilihydraatteja 6,23 g
Proteiinia 22,88 g
Kuitua 1,02 g
Natriumia 152,58 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 0,59 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 2,99 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,41 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 71,94 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0 µg
E-vitamiinia 0,8 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,03 mg
Riboflaviinia (B2) 0,1 mg
C-vitamiinia 4,87 mg
Niasiinia (B3) 0,87 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 33,95 mg
Jodia 0,01 µg
Rautaa 0,29 mg
Kalsiumia 61,62 mg
Kaliumia 134,29 mg
Magnesiumia 8,53 mg
Seleeniä 0,9 µg
Sinkkiä 0,16 mg
A-vitamiinia 0,04 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 927 votes.