Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Ohukaisia, jauhelihaa ja sinappimarinoituja punajuuria
- 20 ohukaista 60 g (KUNGSÖRNEN)
- 200 g punajuuria ilman naatteja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 1 rkl balsamicoetikkaa
- 1 kg vähärasvaista, raakaa naudan jauhelihaa
- 2 dl sipulia silppuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g tomaattipyreetä
- 3 dl vasikanlientä fondista
- 200 g tuoreita herkkusieniä lohkoina
- 50 g juustoa kuorrutukseen
- Suolaa, valkopippuria, ruohosipulia pitkänä silppuna
Huuhdo punajuuret ja keitä ne kuorineen. Kuori valuvassa vedessä ja suikaloi. Valmista vinaigrette sekoittamalla oliiviöljyä, viinietikkaa ja sinappia. Sekoita vinaigrette punajuuriin.
Paista jauheliha, sipuli, valkosipulia ja herkkusienet. Lisää tomaattipyree ja liemi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Täytä ohukaiset jauhelihalla. Ripottele juustoraastetta päälle ja kuorruta kiertoilmauunissa.
Koristele ruohosipulisilpulla.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 986,99 | kJ |
Energiaa (kcal) | 230,28 | kcal |
Rasvaa | 12,22 | g |
Hiilihydraatteja | 6,23 | g |
Proteiinia | 22,88 | g |
Kuitua | 1,02 | g |
Natriumia | 152,58 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 0,59 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 2,99 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 0,41 | g |
joista sokereita | 0 | g |
Suolaa | 0 | g |
Vettä | 71,94 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 0 | µg |
E-vitamiinia | 0,8 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0,03 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,1 | mg |
C-vitamiinia | 4,87 | mg |
Niasiinia (B3) | 0,87 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 33,95 | mg |
Jodia | 0,01 | µg |
Rautaa | 0,29 | mg |
Kalsiumia | 61,62 | mg |
Kaliumia | 134,29 | mg |
Magnesiumia | 8,53 | mg |
Seleeniä | 0,9 | µg |
Sinkkiä | 0,16 | mg |
A-vitamiinia | 0,04 | µg |