Penne all' arrabiata (Pennepastaa tulisessa tomaattikastikkeessa)


Ainekset, 10 annosta
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl extra neitsytoliiviöljyä
  • 0,75 kg tomaattimurskaa
  • 5 kuivattua punaista chiliä
  • 0,8 kg Penne täysjyväpastaa
  • suolaa, sokeria

1. Kuori ja silppua valkosipuli, kuullota sitten neitsytoliiviöljyssä. Lisää tomaatti, murustele chili mukaan ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. 
Lisää suolaa maun mukaan ja sokeria tarvittaessa, jos tomaatit ovat liian hapokkaita.

2. Keitä pasta ”al dente” suolalla maustetussa vedessä, valuta siivilässä ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 2253,25 kJ
Energiaa (kcal) 539,65 kcal
Rasvaa 23,96 g
Hiilihydraatteja 70,45 g
Proteiinia 10,78 g
Kuitua 1,35 g
Natriumia 162,75 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 0,03 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 0,01 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,08 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 69 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0 µg
E-vitamiinia 0 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,05 mg
Riboflaviinia (B2) 0,03 mg
C-vitamiinia 17,45 mg
Niasiinia (B3) 0,57 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 19,55 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 0,81 mg
Kalsiumia 55,7 mg
Kaliumia 188,25 mg
Magnesiumia 8,25 mg
Seleeniä 0,4 µg
Sinkkiä 0,17 mg
A-vitamiinia 0 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 846 votes.