Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Penne alla vodka (Penne täysjyväpastaa vodkalla maustetussa tomaatti-voikastikkeessa)
- 0,9 kg Penne täysjyväpastaa
- 1,5 keltasipulia kuorittuna ja silputtuna
- 0,5 kg voita
- 0,65 kg kaltattuja ja kuorittuja tomaatteja
- 1 dl vodkaa
- n. 5 rkl kidesokeria, tomaattien hapokkuudesta riippuen
- suolaa, mustapippuria
1. Kuullota sipuli, käytä 1/3 voimäärästä. Lisää tomaatit ja sitten loput voista. Annan kiehua hiljalleen 15 min ja lisää vodka. Keitä vielä 5 min. Lisää sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä pasta ”al dente” suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä.
3. Keitä kokoon kastikkeessa, annostele ja tarjoile.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 3046,7 | kJ |
Energiaa (kcal) | 718,78 | kcal |
Rasvaa | 41,49 | g |
Hiilihydraatteja | 75,37 | g |
Proteiinia | 11,81 | g |
Kuitua | 1,36 | g |
Natriumia | 235,06 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 26,6 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 9,2 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 0,8 | g |
joista sokereita | 0 | g |
Suolaa | 0 | g |
Vettä | 9,03 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 0,28 | µg |
E-vitamiinia | 0,92 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,01 | mg |
C-vitamiinia | 10,38 | mg |
Niasiinia (B3) | 0,05 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 13 | mg |
Jodia | 0 | µg |
Rautaa | 0,47 | mg |
Kalsiumia | 28,8 | mg |
Kaliumia | 7,63 | mg |
Magnesiumia | 1,5 | mg |
Seleeniä | 0,25 | µg |
Sinkkiä | 0,05 | mg |
A-vitamiinia | 0 | µg |