Penne täysjyväpastaa limellä maustetuilla tuoreilla kauden vihanneksilla ja parmesaaniraasteella


Ainekset, 10 annosta
  • 1 kg Penne täysjyväpastaa
  • 8 rkl rypsiöljyä
  • 100 g punaista paprikaa suikaloituina
  • 400 g keltaista paprikaa suikaloituina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g purjosipulia
  • 400 g valkokaalia, suikaloituna
  • 1 lime
  • 100 g rucolaa
  • 50 g ituja - alfaituja
  • 200 g raastettua parmesaania
  • 7 rkl paahdettua seesamöljyä
  • 10 limelohkoa
  • suolaa, rouhittua mustapippuria, sokeria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan suolalla maustetussa vedessä. Halkaise sienet tarvittaessa. Leikkaa purjo reiluiksi suikaleiksi. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Raasta limen kuori ja purista mehu.

2. Kuullota valkosipuli, paprika, sienet, purjo ja valkokaali rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Lisää limen kuori, rucola ja suurin osa parmesaanista. Lisää limemehu ja pyöristä sokerilla.

3. Tarjoilu:
Kokoa salaatti. Lisää paahdettua seesamöljyä. Koristele parmesaanilla, tuoreilla iduilla ja limelohkoilla.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 2496,63 kJ
Energiaa (kcal) 601,98 kcal
Rasvaa 22,63 g
Hiilihydraatteja 73,71 g
Proteiinia 22,69 g
Kuitua 3,64 g
Natriumia 373,97 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 5,39 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 8,7 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 5,29 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0 g
Vettä 109,48 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0,67 µg
E-vitamiinia 0,47 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,07 mg
Riboflaviinia (B2) 0,2 mg
C-vitamiinia 132 mg
Niasiinia (B3) 1,17 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 191,67 mg
Jodia 0,01 µg
Rautaa 0,93 mg
Kalsiumia 318,92 mg
Kaliumia 224,99 mg
Magnesiumia 24,97 mg
Seleeniä 4,49 µg
Sinkkiä 0,94 mg
A-vitamiinia 0,04 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 853 votes.