Savuporopiiras


Noin 12 palaa
Pohja
Täyte
  • 3 liivatelehteä
  • 0,15 -0,2 kg kylmäsavustettua poroa tai naudanpaistia
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 0,2 l kuohukermaa
  • 0,2 l smetanaa
  • 0,3 dl maitoa tai vettä
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,1 dl Dijon-sinappia
  • suolaa & mustapippuria
  • Koristeluun kylmasavustettua poroa tai naudanpaistia, salaattia, retiisejä, yrttejä

1. Murskaa hapankorput ja yhdistä sulatettuun voihin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 18 cm) ja levitä hapankorppuseos vuokaan.
 
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Hienonna poro tai naudanpaisti ja aurinkokuivatut tomaatit. Vaahdota kerma ja smetana.
 
3. Kuumenna maito tai vesi ja liota liivate kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 
4. Sekoita poro, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Nostele seokseen smetana ja kermavaahto. Tarkista suola. Lisää lopuksi liivate.
 
5. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ja koristele.

Your rating: 0

3,0/5 based on 855 votes.