Täysjyväpennesalaatti hapanimeläkastikkeella


Ainekset, 10 annosta

Hapanimeläkastike:

  • nokare valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl tomaattimehua
  • 0,6 dl hapanimeläkastiketta
  • 0,5 rkl persiljasilppua
  • vajaa tl (3 g) raastettua piparjuurta
  • 5 ml Worcester-kastiketta
  • suolaa, kidesokeria, mustapippuria, oliiviöljyä 

1. Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Älä huuhdo vaan lisää öljyä, niin ettei pasta puuroudu. Jäähdytä. Suikaloi kuoritut porkkanat ja kiehauta ne suolalla maustetussa vedessä. Porkkanat voidaan myös käyttää raakoina. Huuhtele ja valuta salaattiselleri. Perkaa salaattisipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Leikkaa ruohosipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Kastike: 
Kuullota viipaloitu valkosipuli pehmeäksi öljyssä. Jäähdytä. Sekoita valkosipuli tomaattimehun, hapanimeläkastikkeen, limen kuoren, limemehun, persiljan, ruohosipulin, raastetun piparjuuren ja Worcester-kastikkeen kanssa. Lisää pasta ja kasvikset kastikkeeseen. Lisää suolaa, mustapippuria ja vähän sokeria.

3. Aseta salaatti tarjolle ja koristele esim. parsakaalin kukinnoilla.


Ravintoarvot/annos:

AinesosaMääräYksikkö
Energiaa (kJ) 1572,58 kJ
Energiaa (kcal) 380,15 kcal
Rasvaa 4,48 g
Hiilihydraatteja 70,47 g
Proteiinia 12,25 g
Kuitua 6,4 g
Natriumia 336,5 mg
Tyydytettyjä rasvahappoja 0,43 g
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja 0,01 g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja 0,09 g
joista sokereita 0 g
Suolaa 0,47 g
Vettä 130,32 g
Rasvaliukoisia vitamiineja 0  
D-vitamiinia 0 µg
E-vitamiinia 0,35 mg
K-vitamiinia 0 µg
Vesiliukoisia vitamiineja 0  
Tiamiinia (B1) 0,05 mg
Riboflaviinia (B2) 0,05 mg
C-vitamiinia 17,02 mg
Niasiinia (B3) 0,6 mg
Mineraaleja 0  
Fosforia 26,3 mg
Jodia 0 µg
Rautaa 3,89 mg
Kalsiumia 52,46 mg
Kaliumia 217,16 mg
Magnesiumia 12,49 mg
Seleeniä 0,31 µg
Sinkkiä 0,17 mg
A-vitamiinia 211,19 µg

Your rating: 0

3,1/5 based on 846 votes.