Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Tulista broilerikeittoa ja chilimarinoitua maissia - AlGerna
- 450 g kuutioitua broilerinlihaa
- 150 g sipulia silppuna
- 1,5 l kananlientä
- 2,5 dl ruokakermaa
- 1 kg Fusilli valkoista kuitupastaa (KUNGSÖRNEN)
- 100 g creme fraichea, maustetaan paprika- ja chilijauheella
- 30 g tacomausteseosta
- 60 g Maizenaa
Chilimarinoitu maissi:
- 0,5 kg maissinjyviä (pakaste)
- 1 tl rypsiöljyä
- 100 g punaista paprika suikaleina
- 1 dl hapanimeläkastiketta
- suolaa, pippuria, rypsiöljyä paistamiseen
1. Esikeitä pasta puolet pakkauksen ohjeiden mukaisesta ajasta. Ruskista sillä aikaa broileri ja sipuli oliiviöljyssä. Lisää liemi ja kerma.
2. Lisää esikeitetty vaalea kuitupasta.
3. Lisää crème fraiche sekä paprika- ja chilijauhe. Lisää tacomauste, suolaa ja pippuria. Suurusta Maizenalla halutun sakeaksi.
4. CHILIMARINOITU MAISSI: Paista maissi rypsiöljyssä. Lisää loput ainekset.
5. Lisä maissit keiton pinnalle.
Ravintoarvot/annos:
Ainesosa | Määrä | Yksikkö |
---|---|---|
Energiaa (kJ) | 2565,47 | kJ |
Energiaa (kcal) | 619,92 | kcal |
Rasvaa | 16,02 | g |
Hiilihydraatteja | 88,26 | g |
Proteiinia | 26,57 | g |
Kuitua | 9,34 | g |
Natriumia | 812,05 | mg |
Tyydytettyjä rasvahappoja | 4,54 | g |
Monotyydyttämättömiä rasvahappoja | 4,34 | g |
Monityydyttymättömiä rasvahappoja | 1,81 | g |
joista sokereita | 3 | g |
Suolaa | 0,01 | g |
Vettä | 239,75 | g |
Rasvaliukoisia vitamiineja | 0 | |
D-vitamiinia | 1,09 | µg |
E-vitamiinia | 0,59 | mg |
K-vitamiinia | 0 | µg |
Vesiliukoisia vitamiineja | 0 | |
Tiamiinia (B1) | 0,14 | mg |
Riboflaviinia (B2) | 0,2 | mg |
C-vitamiinia | 24,6 | mg |
Niasiinia (B3) | 4,71 | mg |
Mineraaleja | 0 | |
Fosforia | 350,92 | mg |
Jodia | 0 | µg |
Rautaa | 0,56 | mg |
Kalsiumia | 50,8 | mg |
Kaliumia | 176,1 | mg |
Magnesiumia | 77,8 | mg |
Seleeniä | 7,13 | µg |
Sinkkiä | 1,03 | mg |
A-vitamiinia | 2,25 | µg |