Laatu ja turvallisuus

Lantmännen Cerealia tekee aktiivisesti työtä elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun hyväksi. Varmistamme tuotteidemme laadun huolellisesti aina raakaaineesta valmiiseen tuotteeseen.

Lantmännen tuntee vastuunsa – pellosta pöytään. Lantmännen Cerealia on osa Lantmänneniä.

Tuotteemme on kehitetty erityisesti ravintola- ja suurtalouskäyttöön. Korkean laadun takaamiseksi arvioimme tuotteiden ulkonäköä, makua, hajua ja koostumusta aistinvaraisin testein. Valikoimaan kuuluvia tuotteitamme koemaistetaan säännöllisesti, ja uusia testataan.

Lantmännen Cerealia tuotteet eivät sisällä mitään geenimuunneltuja aineosia. Vaadimme alihankkijoiltamme, että heidän toimittamansa raaka-aineet ja tuotteet ovat GMO-vapaita.

Pakkausmerkinnät ovat tärkeä osa tuoteturvallisuutta. Noudatamme elintarvikkeiden merkintöjä ja kuvausta koskevaa elintarvikelainsäädäntöä. Merkintöjen tulee olla selkeitä ja ymmärrettäviä, ja niistä tulee ilmetä muun muassa tuotteen nimi, ainekset, ravintosisältö, paino, parasta ennenpäiväys ja valmistusohje.

Luomutuotteet

Valikoimaamme kuuluu EU:n hyväksymiä luomumerkittyjä tuotteita.

”Vastuuta pellosta pöytään” 


Jotta tuote voi saada Euroopan unionin luonnonmukaisen tuotannon tunnuksen, on sen sisällettävä vähintään 95 % luonnonmukaisia ainesosia. Kaikki tuotantovaiheet on tarkistanut luonnonmukaisen tuotannon tarkastusviranomainen tai –laitos.

 

Avainmerkki auttaa valitsemaan terveellisemmän vaihtoehdon niin ruokaostoksilla kuin ravintolassa syödessä. Avainmerkin saaneet elintarvikkeet ovat kevyempiä ja ne sisältävät vähemmän sokeria ja suolaa mutta enemmän kuitua kuin muut vastaavat elintarvikkeet.

 

Täysjyvää on viljatuotteissa. Jyvä voi olla kokonaisena, murskattuna tai jauhettuna täysjyväjauhoksi. Tärkeintä on, että kaikki jyvän osat ovat mukana: ydin, alkio ja kuorikerrokset.

  

Lisäaineeton  

Sydänmerkin saavat vain sellaiset elintarvikkeet, joissa rasva on hyvälaatuista ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä Sydänmerkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria.

 

Runsaskuituinen 

Valmistettu Suomessa